Greger Hjalmarssons gård

Lammen

I början av året föds ca 20-30 lamm alla i olika färger en del har även lite prickar i sig. Här är ett lamm som är

en dag gammal och har funnit en bra plats att vila sig vid.

 

 

Lambi med sina två lamm ute i gröngräset. Lambi är det första

lammet som föddes på gården och vill alltid bli klappad när man är

inne hos henne.

I mitten av juli slaktas de första lammen. De väger då ca 50 kg detta för att man ska få bra kött (ca 20 kg slaktad vikt). När lammen är slaktade vilket görs i ett slakteri mitt inne i Sjöbo, hämtas skinnen samma dag. De saltas omedelbart efter ett par timmar, för att dra ut all vätska. Skinnen körs till Småland där det tar 3-4 månader att garva och göra färdigt.

 

Söndagen den 9 okt var det dags att ta hem lammen från

sommarbetet. Jag fick hjälp av en vallhund som var otroligt

duktig.